Calendari

Bé nois, passo a explicar com es va dessenvolupar la reunió del marc teòric:

En aquesta reunió que vam fer la setmana passada, com ja sabeu el primer que vam fer es una lectura general de l'apartat d'antecedents i l'Aïda Gómez, la responsable, ens va anar explicant com ho havia realitzat. Tot i que abans ens ho havíem llegit era important que ho tinguessim clar.
Així l'Aïda G, mitjançant les fitxes de lectura va anar treient informació i explicant els diferents estudis, articles, llibres etc. Ho va redactar com un va explicar l'Olga, com si fos un discurs, seguint un ordre segons el tipus de document per acabar explicant les campanyes.

Un cop tots estàvem al corrent vam posar en comú les diferentes definiciones que vam repartir anteriorment i que l'Aïda havia revisat. En general vam estar tots bastant d'acord en com ho havíem definit ja que consideràvem que s'entenia tot i que quedava bastant clar, per poder, a partir d'aquí parlar amb propietat de cada concepte al llarg de la resta de la investigació.

Després vam passar a mirar-nos tots junts el Manual de la Comunicació, del qual havíem de triar una o més teories per aplicar a la nostra investigació.
Cadascú vam dir la nostra opinió i vam concloure que les més adients i amb les que tothom estàvem d'acord eren dos. Però vam considerar que era millor triar-ne només una, ja que així ens seria menys complicat aconseguir adaptar-la. Finalment va ser la Teoria de l'Aprenentatge Social la escollida, ja que aquesta era la que més enteniem i s'adaptava bé a la investigació.

Finalment vam parlar sobre com la podriem adaptar al nostre treball i després l'Aïda ho va redactar.
Amb això vam deixar enllestit el marc teòric de la nostra investigació.



_________


Ja que a la facultat está l'ambient com està i avui finalment no tenim reunió amb l'Olga, com ja sabeu l'Aïda i jo hem pensat en enviar-li el marc teòric. Dir-vos que l'Aïda ja li ha enviat per correu. Esperem que digui algo pel blog també, sino, ja us informareu quan respongui el correu.

Petons a tots!

Leila

Hola noi i noies!
Us infomo de que ja s'han modificat TOTES les fitxes de lectura que hi havia penjades. Inclosa la del terror. Les fitxes s'han corregit i ampliat en molts casos. Esperem que siguin més útils pel marc teòric.
Petons!

Hola a tots!! l'altre dia vam començar a fer el marc teòric i després d'haver tingut la reunió amb l'Olga ahir a la tarda, anem pel bon camí. La part d'antecedents que tenim feta està bé, tot i que enlloc de dividir les campanyes en apartats hem de redactar-les com un dicurs continuu. A part, quan aquest cap de setmana tingui les fixtes corretgides de lectures també podré incloure la informació més rellevant d'aquestes per ampliar els antecedents.


Respecte a la perspectiva teòrica, hem d'escollir una del document "Manual de comunicación social" i basar-nos en ella per poder fer aquesta part del treball. D'això no us preocupeu, dilluns tant la coordinadora com jo us ho expliquem detalladament i triem una. Aquest cap de setmana però, intentaré fer un esborrany sobre alguna teoria a veure què us sembla.

Bé, això és tot (de moment...). Ens veiem dilluns a la reunió de Marc Teòric a les 11h. Que tothom porti fets els deures ;)



Aïda G.

Hola noies i noi!

Us escric per explicar-vos com van anar les reunions de marc teòric i qüestionari d'ahir amb l'Olga.

Tot i que l'Aïda us explicarà lo del seu apartat, us faig un resum de lo que es va parlar a totes dos reunions.
A la reunió de MARC TEÒRIC es van repassar els apartats que el composen, que son:

-Antecedents: Que s'han d'escriure com si s'estigués explicant una historia, con si fos un discurs, citant els diferents estudis, els anys de realització, les característiques...En definitiva hem d'explicar que s'ha fet abans sobre el tema de la nostra investigació, per saber de quins antecedents partim

-Definició de conceptes bàsics: S'han de definir amb l'extensió que es consideri adequada i amb l'ajuda de les fitxes de lectura els conceptes més importants de la nostra investigació. Un cop definits hem de tenir en compte que cada cop que escribim o diguem aquest concepte hem de parlar amb propietat, hem de referir-nos al que hem definit en aquesta part, perquè sino là investigació serà coherent.

Per exemple: definim VIH com el virus que es transmet i que podem desenvolupar o ser només portadors y definim Sida com l'enfermetat quan el virus VIH ja s'ha desenvolupat. En tota la investigació hem de dir Sida quan ens referim al virus desenvolupat i no fer-lo servir com a sinònim de VIH.

-Perspectiva teòrica: Hem de triar entre tots una o unes teories de les que s'expliquen al Manual de Comunciació Social, la o les que més ens agradin per tal de basar-nos en ella/elles.
Així el que hem de fer es copiar la definició d'aquesta teoria però adaptant-la a la nostra investigació, als nostres objectius, a les nostres preguntes, etc.

A més al Campus hi ha un exemple d'un marc teòric que estaria be que miressim tots.


D'altra banda, a la reunió de QÜESTIONARI es va explicar que hem de fer (en aquest cas la nostra responsable, Andrea) una sèrie de preguntes de diferents tipus. (Al campus virtual s'ha penjat un arxiu sobre els tipus de preguntes).
Però sempre hem de tenir en compte que les respostes a les preguntes que plantejem han de reunir dos condicions:

-Han de ser EXHAUSTIVES, és a dir, han d'incolure totes les respostes possibles.
Per això sempre hi haurà una opció de resposta que sigui No sap/No contesta
-Han de ser EXCLOENTS, és a dir, una resposata ha de ser totalment diferent a l'altra
Per exemple: Si ets home o ets dona. O és una cosa o és una altra.

I abans de la sèrie de preguntes haurem de fer una petita introducció per tal que tothom que llegeixi el qüestionari sàpiga quin és el tema i el motiu pel qual es fa.


La mostra del qüestionari, en principi, són els estudiants de la UAB, ja que són una mostra significativa dels joves catalans. Però aquest punt va ser parlat a la reunió ja que no tothom estava d'acord (perque pot ser la campanya que ens van encarregar no s'hauria de restringir només a gent amb estudis) i l'Olga va dir que parlaria amb l'Agustí Rodríguez, el que ens va encarregar el treball, per tal que ens expliques quin és el públic concret al qual es volen dirigir. Però ja ens va dir que tindriem notícies abans d'haver de realitzar les enquestes.



Ja sabeu si teniu cap dubte comenteu i pregunteu.

Petons!

LEILA

Hola!
Ja hem penjat les fitxes de lectura. Estan a la secció "textos i lectures" i us hem posat un enllaç a la barra de la dreta del blog principal perque us sigui més fàcil arribar. Així les podrem consultar quan volguem.
Petons!

Ana, Leila i Alba

Hola nois i noies! Aquí penjo la bitàcora (amb algunes fotos) que vam fer sobre la reunió:



El divendres dia 7 de novembre vam realitzar la reunió d’objectius i preguntes d’investigació. Tot el grup ens havíem llegit prèviament les fitxes de les lectures realitzades per tots els components. La responsable dels objectius i de les preguntes de la investigació (Anna Albareda) va redactar els objectius i preguntes que va considerar més adients a partir de les fitxes de les lectures supervisades per l'Alba Vidal.

Tot i que teníem clar que com a màxim havia d’haver tres objectius específics, l’Anna va portar més per escollir entre tots quins eren els més adients.



En la reunió vam discutir sobre la seva opinió en referència als objectius i vam realitzar una sèrie de canvis:

L’objectiu general no ha sigut modificat perquè tots hem coincidit en que aquest és el que volem aconseguir: Reduïr les pràctiques sexuals de risc dels joves catalans modificant els seus hàbits de comportament sexual per evitar el contagi del virus ViH.

Els objectius específics que va aportar la responsable eren 5 per tal de motivar a la resta del grup a discutir i sintetitzar les idees que s’havien de reflectir en els objectius. Finalment vam obtenir 3 objectius específics amb 3-4 preguntes cadascun.
El primer objectiu ha sofert només modificacions en les preguntes d’investigació. Vàrem eliminar una de les preguntes per afegir-ne una altra que ens aportava la informació de manera més clara.
L’objectiu 2 i 3 originals han estat fusionats per tal de fer una mica més general l’àmbit d’aplicació. El primer es referia a la informació que tenien els joves sobre el tema a tractar i el segon tocava la conscienciació que els joves tenen sobre aquest. Vam arribar a la conclusió de que fusionant aquests dos aspectes en un sol objectiu és més fàcil de treballar-ho ja que si no es coneix el tema no es pot estar conscienciat. Com a conseqüència hem eliminat alguna de les preguntes perquè si no reiteravem massa alguns dels aspectes tractats anteriorment.
El punt 4 era un objectiu específic massa ampli i no el podíem arribar a assolir i per això hem decidit eliminar-lo. Es tractava d’un punt que feia referència més a la creació d’una campanya que no a una investgació.
Finalment el darrer objectiu tracta la part dels mètodes anticonceptius i quina relació mantenen els joves amb ells.
Per redactar els objectius definitius, cada membre del grup va aportar noves idees i les vam discutir entre tots.

L’ordre dels objectius específics seguiex una lògica ja que cada cop acotem més les qüestions que realitzem. És a dir, passem de l’estudi del públic objectiu i del grau de coneixement que té aquest sobre el tema tractat a aspectes molt més concrets: la informació de que disposen sobre el contagi del virus ViH i sobre el seu coneixement dels mètodes anticonceptius i de prevenció.

A partir de la redacció dels objectius que volem assolir i de les preguntes que ens condueixen a aquests, hem realitzat un organigrama per tal de veure els passos que volem seguir de manera més gràfica i per tant més clara.
Des de l’objectiu general sorgeixen els 3 enunciats dels objectius específics. En aquest punt relacionem l’enunciat amb la qüesitó mitjançant fonts de diferents colors.


Hem obtingut l’objectiu general, els objectius específics i les preguntes que condueixen a ells a partir de les lectures. Poc a poc ens hem anat informant sobre el tema i orientant sobre quines serien les qüestions que ens permetran obtenir uns resultats amb un significat coherent.

Ja tenim els objectius i preguntes d'investigació passats a l'organigrama!
Després de la reunió de divendres (la bitacora es penjarà aquesta tarda) vam acordar que per relacionar les preguntes d'investigació amb els enunciats dels objectius específics ho faríem per colors. Així podem veure de manera més clara com anem completant la informació necessària per assolir els objectius. Aquí el teniu:





(Per veure més gran la imatge cliqueu sobre l'organigrama).



Anna Albareda

Novetats blog!

Ei nois i noies! que tal?
Avui la cordinadora i jo hem afegit algunes coses al blog. Hi ha un contador de visites nou en fase de proves (per qué va una mica a la seva bola), una mascota (que en realitat hauria de sortir a la capcelera però no em deixa) i un botonet al final de la columna dreta que permet veure quanta gent hi ha conectada al blog.
Ah! i molt important! un calendari amb les dates importants d'entrega. Per que no se'ns oblidin, ja que a partir d'ara és molt important fer les feines dintre del timing establert.
Esperem que us agradin les millores.
Comenteu!

EDITEM: Hem afegit alguns spots que s'han fet a diferents països sobre el sida y hem observat que en tots ells, el públic objectiu son persones joves. Els podeu veure a la secció de "Campanyes relacionades"

Leila i Ana.

Fitxes de lectures

Bones!

Per tal de proseguir amb la tasca de lectures, ja teniu totes les lectures completes que hem de llegir al vostre mail personal. Les lectures, com ja sabeu, estan dividides en estudis i informes publicats a internet i obres bibliogràfiques (que es troben a les biblioteques de l'UAB.

Paseu per la secció de textos i lectures (a la barra lateral dreta del blog), que hem penjat la llista de totes les lectures.

Un cop hagueu acabat les lectures pertinents, recordo que heu d'elaborar la fitxa (ja sabeu que aquells que feu documents d'internet no heu d'ompliu les caselles referents a l'editorial, ciutat d'edició etc. simplement perquè no en té). La fitxa després me l'haureu d'enviar a mi per què les revisi i en cas que alguna part no estigui correcta del tot, ho haureu de modificar segons el què us digui.

Per tal que l'Anna pugui començar la seva tasca, hem de fer una posada en comú de totes les lectures mitjançant les fitxes que cadascú realitzarem, així que hem fixat com a DATA LÍMIT D'ENTREGA DE LES FITXES DE LECTURA EL DIA 6 DE NOVEMBRE. Si us plau envieu-les al meu correu.

Afegir tambe, que avanceu en la lectura de Como se investiga perquè com comprovareu és de gran utilitat l'obra. I que al campus l'Olga ha penjat un document especialment per als responsables de Marc teòric, Objectius i Lectures, a més, de coordinació.

Per part meva és tot, si hi ha cap problema ja ho sabeu!

aLbaaa*

;;
Prost! - Designer: Douglas Bowman | Dimodifikasi oleh Abdul Munir Original Posting Rounders 3 Column